FSMVÜ | Yaz Okulu Duyurusu 2019-2020
Yaz Okulu Duyurusu 2019-2020

İNGİLİZCE HAZIRLIK YAZ OKULU

Üniversitemiz İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’na online olacak olup katılım zorunlu değildir. Yaz okuluna kayıt olmayan öğrencilerimiz, dış yeterlik sağlayarak ya da 2020-2021 akademik takviminde belirtilen kayıt tarihlerinde Eylül ayında yapılacak olan FSMEPT’e kayıt yaptırarak herhangi bir önkoşul aranmaksızın bu sınava girebilirler.

İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda öğrenim görmek isteyen öğrenciler 2-4 Haziran tarihleri arasında Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapabilirler. Yaz Okulu Başvuru dilekçesi için linki tıklayınız. https://bit.ly/2JlWq2t

Herhangi bir seviyede sınıf açılabilmesi için en az 10 öğrencinin o seviyeye kayıt yaptırması gerekmektedir. Öğrencilerin yerleştirileceği seviyeler, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından öğrencilerin 3.kur sonu itibarıyla en son başarılı oldukları kur göz önünde bulundurularak belirlenecektir.

İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda minimum Intermediate (B1) seviyesini başarıyla tamamlamış olan öğrenciler Yaz Okulu sonunda uygulanacak olan FSMEPT’e girme hakkına sahip olacaklardır, Upper-Intermediate (B2) seviyesini başarılı tamamlayan öğrenciler ise doğrudan bölümlerine başlama hakkına sahip olacaklardır. Yaz Okulu sonunda FSMEPT’e girme hakkı kazanamayan veya bu FSMEPT’ten başarısız olan öğrenciler, 2020-2021 akademik takviminde belirtilen kayıt tarihlerinde Eylül ayında yapılacak olan FSMEPT’e kayıt yaptırarak herhangi bir önkoşul aranmaksızın bu sınava girebilirler. Bu sınava girmeyen ya da bu sınavdan başarısız olan öğrenciler, 2020-2021 akademik yılı içerisinde seviyelerine uygun sınıflara yerleştirileceklerdir.

ÖNEMLİ TARİHLER:

4 Haziran Perşembe: Yaz Okulu kayıtlarının ve ödeme işlemlerinin tamamlanması için son gün

5 Haziran Cuma: Sınıf detaylarının ve ders programlarının ilan edilmesi (Otomasyon sistemi)

8 Haziran Pazartesi: Yaz Okulu’nun başlangıcı

23 Temmuz Perşembe: Yaz Okulu’nun bitişi

Yaz Okulu’nda ders saatleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Yaz Okulu’nda dersler; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak olup her gün 5 saat ders verilecektir.

Program dâhilinde haftada toplam 20 saat ders verilecek olup 15 saat Main Course + 5 saat Writing dersi işlenecektir.

DERS SAATLERİ

Ders 1:  09.30-10.15

Ders 2: 10.30-11.15

Ders 3: 11.30-12.15

Öğle Arası: 12.15-13.00

Ders 4: 13.00-13.45

Ders 5: 14.00-14.45

FSMVÜ İngilizce Hazırlık Yaz Okulu ücreti ile ilgili hususlar aşağıdaki gibidir.

Yaz Okulu Ücreti: 2.000 TL  (KDV Dâhil)

Yaz okulu ücretlerinde burs, indirim vs. uygulanmamaktadır.

“Ödemelerin 2-4 Haziran tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.”

Ödeme İşlemleri

PEŞİN ÖDEME

Ödemelerini peşin olarak yapmak isteyenler Albaraka Türk Katılım Bankası (Şube Gişeleri) Kurumsal Tahsilat kanalını kullanarak yapabilirler.

Not: Banka hesaplarımız HAVALE ve EFT işlemlerine kapalı olduğundan bu yöntemlerle ödeme yapılamamaktadır.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME

Öğrenim ücretlerini kredi kartı ile ödemek isteyen öğrenciler Online Ödeme Sistemi’ne (https://odeme.fsm.edu.tr) öğrenci numarası ve T.C.Kimlik numarası ile giriş yaparak ödemelerini yapabilirler.

Not: Yaz okulu ödemelerinde taksit seçeneği bulunmamaktadır.

Ödemelerle ilgili soru(n)lar için:  Seher Çelik  (scelik@fsm.edu.tr)  0212 521 81 00 / 1060(dâhili)

Yaz Okulu hakkında sorularınız için Bölüm Başkanlığı’na ulaşabilirsiniz.

Tel. (0216) 546 02 96 – 3000 / 3009   Faks. (0216) 546 02 95

E-Posta: prep@fsm.edu.tr