FSMVÜ | 2021-2022 FSMEPT (İngilizce Yeterlik Sınavı) Programı
2021-2022 FSMEPT (İngilizce Yeterlik Sınavı) Programı

2020 ve öncesi girişliler için FSMEPT

2020 ve öncesi yıllarda üniversitemize kayıt yaptıran ancak İngilizce hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrencilerimiz için, FSMEPT sınavının writing, reading ve listening kısımları 22 Eylül Çarşamba günü yüz yüze olarak Çamlıca Yerleşkesi’nde, speaking kısmı ise 23 Eylül Perşembe günü online gerçekleştirilecektir. FSMEPT sınavına kayıt yaptırmaya gerek olmayıp, sınav giriş listeleri 21 Eylül Salı günü http://prep.fsm.edu.tr/ adresinden yayınlacaktır.

*2021 girişli öğrencilerin yalnızca Düzey Belirleme Sınavı’na kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu öğrenciler Düzey Belirleme Sınavı’ndan başarılı olurlarsa, herhangi bir kayıt işlemi yapmadan doğrudan FSMEPT’e gireceklerdir. Düzey Belirleme Sınavı’ndan başarısız olan 2021 girişli öğrenciler, FSMEPT’e kayıt yaptırmış olsalar dahi sınava giremezler.

Sınav Tarihi: 22-23 Eylül 2021

Sınav Yeri: Çamlıca Yerleşkesi (Ulaşım için tıklayınız).

Sınav Programı:

22 Eylül 2021 Çarşamba (Yüz yüze: Çamlıca Yerleşkesi)

Writing:    09:30 (60 dakika)

Reading:    10:45 (60 dakika)

Listening:    12:00 (25 dakika)

23 Eylül 2021 Perşembe (Online: Zoom)

Speaking:    10:00

ÖNEMLİ BİLGİLER:

Sınav salonları 21 Eylül 2021 Salı günü http://prep.fsm.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizin sınavların başlangıç saatinden en az 5 dakika önce Zoom sınav salonuna giriş yaparak beklemeleri gerekmektedir.

Sınavın tüm kısımlarının öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Öğrenci veya TC kimliğini ibraz etmeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.

Online FSMEPT speaking’in şeffaf ve denetlenebilir olması için sağlanması gereken teknolojik donanımlar aşağıdaki gibidir:

• Güçlü bir internet bağlantısı (Kopmaya karşı yedek 1GB mobil veri)

• Bir adet kamera (Yüzünüzü göstermek için sınavı gerçekleştirdiğiniz aygıtın (laptop, masaüstü bilgisayar, tablet veya telefon) kamerası

Varsa, donanımsal eksikliklerinizi en kısa sürede tamamlamanız büyük önem arz etmektedir. Sınav süresince teknik bir sorun ile karşılaştığınızda sınav gözetmeniniz sizi sorununuzla alakalı yönlendirecektir.

Sınav örneği için tıklayınız.

Başarılar dileriz.

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI