FSMVÜ | 3. Kur Kur Bitirme Sınavı
3. Kur Kur Bitirme Sınavı

Değerli öğrencilerimiz,

2020-2021 Akademik Yılı 3. kur ‘Kur Bitirme Sınavı’ 7-8 Nisan 2021 günlerinde aşağıdaki saatlerde yapılacaktır:

7 NİSAN 2021

Elementary&Pre-Intermediate

Upper-Intermediate

Intermediate

Writing: 9:00

Speaking: 14:00

Reading: 10:30

Listening: 11:50

UOE & Vocabulary: 12:40

8 NİSAN 2021

Intermediate

Elementary/Pre-Intermediate/Upper-Intermediate

Writing: 9:00

Speaking: 13:00

Reading: 10:30

Listening: 11:50

*Örnek sınavlara google hesap bilgileriniz ile aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

**Speaking sınavı için sınav saatinizde Zoom hesabınıza giriş yapıp hazır bulunmanız gerekmektedir.

***Speaking sınavı partnerleri ve programı için ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

****9 Nisan günü ders yapılmayacaktır. Sınavını incelemek isteyen öğrenciler 9 Nisan Cuma günü aşağıdaki saat aralıklarında belirtilen sınıflarda bulunmalıdır:

ZOOM IDS
17 Classb03 364 289 6195
18 Classb04 522 380 7291

WRITING TEST

9 Nisan Cuma (09:00-10:00)

Sınav:

Dönüt Verilecek Sınıf:

B03-B04

G01-G02-G03

G01

G04-G05-G06

G04

101-102-205

103-104-201

202-203-204

WRITTEN TEST

9 Nisan Cuma (10:15-11:15)

Sınav:

Dönüt Verilecek Sınıf:

B03-B04

G01-G02

G01

G03-G04

G03

G05-G06

G05

Başarılar dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı

YAZMA SINAVI KURALLARI

• Öğrenciler sınav boyunca öğrenci veya TC kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır.
  • Sınavlara katılabilmek için öğrencilerin iki kamera şartını (Biri yüzünüzü göstermek için sınavı gerçekleştirdiğiniz aygıtın (bilgisayar, tablet veya telefon) ön kamerası, öteki ekranınızı ve ellerinizi göstermek için bir telefonun arka kamerası) sağlaması gerekmektedir.
  • Öğrenciler sınava katılabilmek için kullanacakları her iki cihazdan da @stu.fsm.edu.tr uzantılı mail adresleri ile Zoom üzerinden oturum açmalıdır. Bu sebepten sınav öncesinde tüm cihazlara Zoom uygulamasının kurulumunun yapılmış olması gerekmektedir. Ad-soyadlarınızı iki cihazda da kullanarak sınıfa katılmanız gereklidir. Cihazlar ad-soyad 1 ve ad-soyad 2 olacak şekilde isimlendirilmelidir (Örneğin: Ali Tok 1 / Ali Tok 2). Aksi takdirde, öğretim görevlisi sizi sınıfa kabul etmeyebilir.
  • Yazma sınavında kulaklık kullanımı kesinlikle yasaktır.
  • Öğrencilerin sınav boyunca mikrofonu açık tutmaları gereklidir. Ses kontrolü öğretim görevlilerinde olacaktır ve gerektiğinde öğrencileri sessize alabilirler.
  • Sınav esnasında kopya çekme ihtimali doğurabilecek herhangi bir program, bağlantı veya eklenti kullanmak yasaktır. Kullandığı tespit edilen öğrencinin sınavı geçersiz sayılır.
  • Yukarıdaki talimatlara ve gözetmen öğretim görevlilerinin sınav esnasındaki talimatlarına uymayan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Yazma sınavında sınavı erken bitiren öğrenci “gönder” butonuna basıp ““Sınavınız teslim edilmiştir. Sınavdan çıkmak için öğretim görevlisinden izin isteyiniz” yazısını görerek formu gönderdiğinden emin olmalıdır. Öğretim görevlisinden izin isteyerek verilen onayın ardından Zoom’dan çıkış yapabilir. Öğretim görevlisine bilgi vermeden sınavdan çıkış, sınavı terk manasına gelip sınavınızın geçersiz sayılmasına sebep olur.
  • Sınav süresince ihtiyaç molası kullanmak yasaktır.
  • Olası kısa süreli bağlantı problemleri sebebiyle sınav zamanından bir süre önce sınıfa katılmak için bağlantı kurunuz. Sınava 5 dakikadan geç gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

OKUMA SINAVI KURALLARI

• Okuma sınavında kulaklık ve klavye kullanımı kesinlikle yasaktır.
  • Sınavlarda kullanılacak masanın üzerinde yalnızca yüz görüntünüzü alacak, sınavı yapacağınız aygıtlar (bilgisayar, tablet veya telefon), ekranınızı çekecek aygıtı sabitleyeceğiniz eşya, şeffaf ambalajsız bir su şişesi/bardak, kimlik olmalıdır. Okuma esnasında not almak isteyen öğrencilerin masada boş bir not kağıdı ile bir tükenmez kalem bulundurmasına izin verilecektir.
  • Okuma sınavında sınavı erken bitiren öğrenci “gönder” butonuna basıp “Sınavınız teslim edilmiştir. Sınavdan çıkmak için öğretim görevlisinden izin isteyiniz” yazısını görerek formu gönderdiğinden emin olmalıdır. Öğretim görevlisinden izin isteyerek verilen onayın ardından Zoom’dan çıkış yapabilir. Öğretim görevlisine bilgi vermeden sınavdan çıkış, sınavı terk manasına gelip sınavınızın geçersiz sayılmasına sebep olabilir.

DİNLEME SINAVI KURALLARI

• Dinleme sınavında kulaklık kullanımı zorunludur.
  • Sınavlarda kullanılacak masanın üzerinde yalnızca yüz görüntünüzü alacak, sınavı yapacağınız aygıtlar (bilgisayar, tablet veya telefon), ekranınızı çekecek aygıtı sabitleyeceğiniz eşya, şeffaf ambalajsız bir su şişesi/bardak ve kimlik olmalıdır. Dinleme esnasında not almak isteyen öğrencilerin masada boş bir not kağıdı ile bir tükenmez kalem bulundurmasına izin verilecektir.
  • Dinleme sınavında ses dosyasını öğrenciler kendileri başlatıp bitirecektir. Zaman yönetiminin de sizlerde olduğunu hatırlatır, dinlemeler verilen süre içerisinde bitirilemezse ek süre verilmeyecektir
  • Dinleme sınavında sınavı erken bitiren öğrenci “gönder” butonuna basıp “Sınavınız teslim edilmiştir. Sınavdan çıkmak için öğretim görevlisinden izin isteyiniz” yazısını görerek formu gönderdiğinden emin olmalıdır. Öğretim görevlisinden izin isteyerek verilen onayın ardından Zoom’dan çıkış yapabilir. Öğretim görevlisine bilgi vermeden sınavdan çıkış, sınavı terk manasına gelip sınavınızın geçersiz sayılmasına sebep olabilir.

KONUŞMA SINAVI KURALLARI

• Öğrenciler sınav boyunca öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır.
  • Öğrenciler sınava kameraları ve mikrofonları açık bir şekilde katılmak zorundadır ve sınav süresince kapatılmamalıdır.
  • Öğrenciler Zoom uygulamasına @stu.fsm.edu.tr uzantılı mail adresleri ile giriş yapmalıdır.
  • Öğrencilerin sınava katılacağı oda boş olmalı, arkadan gürültü gelmemelidir. Fazla gürültünün olduğu durumlarda öğretmenlerin ve öğrencilerin gürültünün geçmesi için bir süre beklemesi gerekmektedir.