FSMVÜ | 2021-2022 Basic English Proficiency Test (BEPT)
2021-2022 Basic English Proficiency Test (BEPT)

Temel İngilizce Muafiyet Sınavı (BEPT) yalnızca eğitim dili %100 Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirme sınavıyla ya da yatay/dikey geçiş yoluyla yerleşen 2021 girişli öğrenciler için YÖK’ün zorunlu kıldığı İngilizce I (ING101) ve İngilizce II (ING102)  derslerinden muafiyet sınavıdır. Sınavdan başarılı olan öğrenciler uzaktan eğitim merkezi tarafından verilen ING101 ve ING102 derslerinden muaf tutulurlar.

Öğrencilerin BEPT 1. kısımdan aldıkları puan ING101, BEPT 2. kısımdan aldıkları puan ING 102 kodlu dersin harf notu olarak transkriptlerine işlenir. Eğitim dili %30 veya %100 İngilizce olan programlara kayıtlı öğrenciler, isteğe bağlı İngilizce hazırlık öğrenimi görecek olan öğrenciler ve Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı’na kayıtlı olan öğrenciler bu sınava kayıt yaptırmış olsalar dahi giremezler.

Basic English Proficiency Test (BEPT)

SINAV GÜNÜ:

24 EYLÜL 2021

SINAV YERİ

Zoom Platformu (Online)

Birinci Kısım

İkinci Kısım

ÖNEMLİ BİLGİLER:

Online BEPT, Zoom ve Google uygulamaları üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınav salonları 17 Eylül 2021 Cuma günü http://prep.fsm.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizin sınavların başlangıç saatinden en az 5 dakika önce Zoom sınav salonuna giriş yaparak beklemeleri gerekmektedir.

Sınavın tüm kısımlarının öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Öğrenci veya TC kimliğini ibraz etmeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.

Online BEPT’in şeffaf ve denetlenebilir olması için sağlanması gereken teknolojik donanımlar aşağıdaki gibidir:

• Güçlü bir internet bağlantısı (Kopmaya karşı yedek 1GB mobil veri)

• İki adet kamera (Biri yüzünüzü göstermek için sınavı gerçekleştirdiğiniz aygıtın (laptop, masaüstü bilgisayar, tablet veya telefon) kamerası, öteki ekranınızı ve ellerinizi göstermek için bir telefonun arka kamerası)

Varsa, donanımsal eksikliklerinizi en kısa sürede tamamlamanız büyük önem arz etmektedir. Sınav süresince teknik bir sorun ile karşılaştığınızda sınav gözetmeniniz sizi sorununuzla alakalı yönlendirecektir.

Herhangi bir sorun durumunda prep@fsm.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yukarıdaki bilgileri okudum, kabul ediyorum. TEMEL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ.