FSMVÜ | DERS BAŞLANGICI DUYURUSU
DERS BAŞLANGICI DUYURUSU

Değerli öğrencilerimiz, İngilizce Hazırlık Programı’nda dersler 17 Eylül Pazartesi günü saat 09:00’da Küçük Çamlıca yerleşkemizde başlayacaktır. 1. kur sınıf listeleri 14 Eylül Cuma günü prep.fsm.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Yoklamalarımız düzenli olarak alındığından ve kur bazında öğrencilerin derslerin %85’ine katılma zorunluluğu bulunduğundan dolayı, öğrencilerimizin kur tekrarına düşmemeleri için Pazartesi günü itibarıyla derslere düzenli olarak katılmaları gerekmektedir.

İngilizce Hazırlık Programı’nda kullanılan ders materyalleri, kitaplar ve dijital platformlarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki gibidir.

DERS MATERYALLERİ

İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri, tüm ders materyallerini (Main Course kitapları, öğrenci kitapçık seti, dijital platformlar gibi)  18 Eylül 2018 tarihine kadar temin etmekle yükümlüdürler. Öğrencilerimiz ders materyallerini ve kitaplarını 17-18 Eylül tarihlerinde Küçük Çamlıca yerleşkemizden temin edebileceklerdir.

1.Main Course Ders Kitapları

Main Course ders kitapları Pearson Yayınevi temsilcilerinin yerleşke lobisinde açtığı stanttan satın alınabilir. Main Course kitaplarının ve MyEnglishLab uygulaması için erişim kodu toplu alım toplam indirimli satış fiyatı Elementary ve Pre-Intermediate seviyesinde eğitime başlayacak öğrenciler için yıl bazında 4 kurluk 520 TL, Intermediate seviyesinde eğitime başlayacak öğrenciler için ise dönem bazında 2 kurluk 260 TL’dir.

Toplu kitap alımlarında, öğrencilere ilk kurun kitabı ve diğer kurların kitaplarının teslim edileceğine dair bir kart verilir. Öğrenciler, her kurun başında yayınevi temsilcilerinden o kura ait kitapları kendilerine verilen kart ile imza karşılığında temin edebilirler.

Üniversite yerleşkeleri içerisinde korsan/kopya kitap kullanımı kesinlikle yasaktır. Korsan/kopya kitap satın alımlarında yasal sorumluluk öğrenciye aittir ve bu kitaplarda MyEnglishLab platformunun ‘kullanıcı adı’ ve ‘şifresi’ yer almadığından dolayı öğrenciler kur not ortalamasını %4 oranında etkileyen MyEnglishLab ödevlerinden 0 (sıfır) puan alırlar. Öğrencilerimiz dilerse orijinal olmak kaydıyla kitaplarını ve diğer ders materyallerinizi, yerleşke dışındaki satış temsilcilerinden de temin edebilirler. Üniversite içerisindeki stantlarda toplu kitap alımlarında öğrencilerimize indirim uygulanmaktadır.

2. Öğrenci Kitapçık Seti

Main Course kitaplarının yanı sıra yazma (writing) derslerinde kullanılmak üzere yazma kitapçıklarının da temin edilmesi gerekmektedir. Kitapçıkların satışı -1. katta yer alan fotokopi merkezinde gerçekleştirilmektedir. 1. Kur içerisinde tüm seviyeler için kitapçık ücretleri 35 TL’dir.

DİJİTAL PLATFORMLAR

1. Google Classroom

Hazırlık programımızda Google Classroom uygulaması aktif olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin bu uygulamayı kullanabilmeleri için üniversitemiz tarafından sağlanan e-posta hesaplarına (kullanıcıadı@stu.fsm.edu.tr) sahip olmaları gerekmektedir. E-posta adresini veya şifresini bilmeyen öğrencilerimizin http://sifre.fsm.edu.tr adresinden kullanıcı bilgilerini temin etmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimiz, cep telefonlarına Google Classroom uygulaması indirmeli ve dersliklerindeki panolarda asılı olan ders programlarındaki Google Classroom katılım kodlarıyla en geç 18 Eylül Salı gününe kadar Google Classroom sınıflarına katılmalıdırlar. Google Classroom sınıfına katıldıktan sonra uygulama akışındaki Google Classroom videosunu izleyip uygulama hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

2. Achieve 3000

Okuma becerinizi seviyenize uygun metinlerle geliştirebileceğiniz bir platform olan Achieve 3000 ile akademik yıl boyunca bölümünüzle alakalı ve genel kategorilerde makaleler okuyup aktiviteler yapacaksınız. Aktivitelerdeki performansınız kur sonunda genel başarı notunuza % 4 oranında etki edecektir.

Achieve 3000, 160 TL’dir. Öğrencilerimizin ürünü online olarak satın almaları gerekmektedir. Ürünü satın almak için tıklayınız.  Ürünü seçtikten sonra, lütfen sipariş notu kısmına adınızı, soyadınızı ve bölümünüzü yazınız. Herhangi bir problemle karşılaştığınız ya da sorunuz olduğu takdirde aynı sayfadaki numara ile firma ile temasa geçebilirsiniz.

Satın alma işlemini tamamladıktan sonra Öğrenci İşleri Ofisinden (Sorumlu kişi: Ela Ünzile Ongun, Kat:1, Ofis: 100A) kullanıcı adınızı ve şifrenizi alabilirsiniz. Bu bilgiler ile platforma ilk girişte size yerleştirme sınavı uygulanacaktır. Akademik yılın ikinci haftası başlamadan önceki son güne kadar yerleştirme sınavını yapmanız gerekmektedir. Sınav 40 sorudan oluşur ve ortalama 50-60dk sürer. Yerleştirme sınavı sonrasında platformu kullanmaya, size atanan makaleleri okumaya ve aktiviteleri yapmaya başlayabilirsiniz.

3. MyLAB

Main Course kitaplarınızı satın alırken edineceğiniz şifre ile www.pearsonelt.com/myenglishlab/student-register.html adresinden sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olduktan kısa bir süre sonra sizinle Google Classroom üzerinden bir kod paylaşılacaktır. Bu kod ile MyLab sınıfınıza katılabileceksiniz.

Dijital etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak için http://prep.fatihsultan.edu.tr/Ingilizce-Hazirlik-Programi-Ogrenciler--Online-Participation adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dileriz.

Sevgilerimizle…

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI