FSMVÜ | DGS Ek Kontenjan Yerleştirmesi HK.
DGS Ek Kontenjan Yerleştirmesi HK.

Dikey Geçiş Sınavı ek kontenjan yerleştirmesi ile üniversitemize yerleşen öğrenciler 19 Kasım Çarşamba günü İngilizce Yeterlik Sınavına (FSMEPT) tabi tutulacaklardır.

Sınavdan başarılı olan öğrenciler zorunlu İngilizce hazırlık programından muaf tutulurlar. Başarılı olamayan öğrenciler ise üniversite senatosunun 2014 girişli dikey geçiş öğrencileri için aldığı karar kapsamında tercihleri doğrultusunda eğitimlerine başlayabilirler.

-Öğrencilerimiz 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık programına başlayabilirler. (Dersleri 1 Aralık Pazartesi günü Çamlıca yerleşkemizde başlayacaktır. Bu öğrencilerin 19 Kasım Çarşamba günü, hazırlık programına dahil olmak istediklerini belirten dilekçelerini Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.)

-İngilizce hazırlık programına katılmak istemeyen öğrencilerimiz, yalnızca DGS ve YGS ile üniversitemize yerleşen öğrenciler için uygulanan AES programına katılabilirler. AES programı İngilizce hazırlık programının lisans eğitimi süresince yayılarak verildiği bir program olup, dersler Cumartesi günleri yapılır. Öğrenciler aynı zamanda lisans derslerini alabilirler.

Sınav detayları aşağıdaki gibidir:

19 Kasım Çarşamba

9:15-10:15 - Writing