FSMVÜ | Ek Kontenjan ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler için İngilizce Düzey Belirleme Sınavı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

Üniversitemize ek kontenjan ile kayıt olan öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olabilmeleri için öncelikle düzey belirleme sınavına girmeleri gerekmektedir.

Düzey belirleme sınavı öğrencilerimizin dinleme, okuma, dilbilgisi ve kelime bilgisini ölçer ve dört seçenekli 100 sorudan oluşmaktadır. (Temel Düzey: 25 soru, Orta Öncesi Düzey: 25 soru, Orta Düzey: 25 soru, Orta Üstü Düzey: 25 soru)

Bu sınavdan 60 ve üzeri puan alan öğrenciler üniversitemizin kurumsal yeterlik sınavına girme hakkı kazanır. Düzey belirleme puanı 60’ın altında olan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Okulu’nda puanlarına uygun seviyelere yerleştirilir.

SINAV SAAT TARİH
DÜZEY BELİRLEME SINAVI 14:00-16:15 09.10.2013 - ÇARŞAMBA
SINAV YERİ: Küçük Çamlıca Yerleşkesi

YETERLİK SINAVI

Yeterlik sınavı, öğrencilerin akademik becerilere sahip olup olmadığını ölçer. Dilin dört becerisi olan dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. (Yeterlik sınavı örneği ekte bulunabilir.)

Yeterlik sınavından 60 ve üzeri not alan öğrenciler bölümlerindeki programlarına başlama hakkı kazanırlar.

SINAV SAAT TARİH
OKUMA 13:00-14:00 10.10.2013 - PERŞEMBE
DİNLEME 14:10-14:40 10.10.2013 - PERŞEMBE
YAZMA 14:50-15:50 10.10.2013 - PERŞEMBE
KONUŞMA 16:00-16:30 10.10.2013 - PERŞEMBE
SINAV YERİ: Küçük Çamlıca Yerleşkesi

YETERLİK SINAV ÖRNEKLERİ:

OKUMA (İndirmek için tıklayınız.)

YAZMA (İndirmek için tıklayınız.)

DİNLEME (İndirmek için tıklayınız.)

SPEAKING (Indirmek için tıklayınız.)

Cevap Anahtarı (İndirmek için tıklayınız.)

DİNLEME SES DOSYASI (İndirmek için tıklayınız.)