FSMVÜ | 2018-2019 İNGİLİZCE HAZIRLIK YAZ OKULU
2018-2019 İNGİLİZCE HAZIRLIK YAZ OKULU

İNGİLİZCE HAZIRLIK YAZ OKULU

İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda öğrenim görmek isteyen öğrenciler 10-12 Haziran tarihleri arasında Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapabilirler. Yaz Okulu Başvuru dilekçesi için linki tıklayınız. https://bit.ly/2JlWq2t

Herhangi bir seviyede sınıf açılabilmesi için en az 10 öğrencinin o seviyeye kayıt yaptırması gerekmektedir. Öğrencilerin yerleştirileceği seviyeler, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından öğrencilerin en son başarılı oldukları kur göz önünde bulundurularak belirlenecektir.

İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda minimum Intermediate (B1) seviyesini başarıyla tamamlamış olan öğrenciler Yaz Okulu sonunda uygulanacak olan FSMEPT’e girme hakkına sahip olacaklardır, Upper-Intermediate (B2) seviyesini başarılı tamamlayan öğrenciler ise doğrudan bölümlerine başlama hakkına sahip olacaklardır. Yaz Okulu sonunda FSMEPT’e girme hakkı kazanamayan veya bu FSMEPT’ten başarısız olan öğrenciler, 2018-2019 akademik takviminde belirtilen kayıt tarihlerinde Eylül ayında yapılacak olan FSMEPT’e kayıt yaptırarak herhangi bir önkoşul aranmaksızın bu sınava girebilirler. Bu sınava girmeyen ya da bu sınavdan başarısız olan öğrenciler, 2018-2019 akademik yılı içerisinde seviyelerine uygun sınıflara yerleştirileceklerdir.

ÖNEMLİ TARİHLER:

12 Haziran Çarşamba: Yaz Okulu kayıtlarının ve ödeme işlemlerinin tamamlanması için son gün

14 Haziran Cuma: Sınıf detaylarının ve ders programlarının ilan edilmesi (Otomasyon sistemi)

17 Haziran Pazartesi: Yaz Okulu’nun başlangıcı

2 Ağustos Cuma: Yaz Okulu’nun bitişi

Yaz Okulu’nda ders saatleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Yaz Okulu’nda dersler; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak olup her gün 6 saat ders verilecektir.

Program dâhilinde haftada toplam 24 saat ders verilecek olup 18 saat Main Course + 6 saat Writing dersi işlenecektir.

DERS SAATLERİ

Ders 1: 9:15-10:00

Ders 2: 10:15-11:00

Ders 3: 11:15-12:00

Öğle Arası: 12:00-12:45

Ders 4: 12:45-13:30

Ders 5: 13:45-14:30

Ders 6: 14:45-15:30

FSMVÜ İngilizce Hazırlık Yaz Okulu ücreti ile ilgili hususlar aşağıdaki gibidir.

Yaz Okulu Ücreti: 2.500 TL  (KDV Dâhil)

Yaz okulu ücretlerinde burs, indirim vs. uygulanmamaktadır.

“Ödemelerin 10-12 Haziran tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.”

Ödeme İşlemleri

PEŞİN ÖDEME

Ödemelerini peşin olarak yapmak isteyenler Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat (Şube gişeleri, ATM’ler ve internet bankacılığı) kanallarından birini kullanarak yapabilirler.

Not: Banka hesaplarımız HAVALE ve EFT işlemlerine kapalı olduğundan bu yöntemlerle ödeme yapılamamaktadır.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME

Öğrenim ücretlerini kredi kartı ile ödemek isteyen öğrenciler Online Ödeme Sistemi’ne (https://odeme.fsm.edu.tr) öğrenci numarası ve T.C.Kimlik numarası ile giriş yaparak ödemelerini yapabilirler.

Anlaşmalı kartlarımız (World, Bonus, Bankkart Combo, Paraf, QNB Finansbank)

Not: Yaz okulu ödemelerinde taksit seçeneği bulunmamaktadır.

Ödemelerle ilgili soru(n)lar için:  Seher Çelik  (scelik@fsm.edu.tr)  0212 521 81 00 / 1060(dâhili)

Yaz Okulu hakkında sorularınız için Bölüm Başkanlığı’na ulaşabilirsiniz.

Tel. (0216) 546 02 96 – 3000 / 3009   Faks. (0216) 546 02 95

E-Posta: prep@fsm.edu.tr