FSMVÜ | İngilizce Hazırlık Programı Yönetmeliği Hakkında Yeni Düzenlemeler
İngilizce Hazırlık Programı Yönetmeliği Hakkında Yeni Düzenlemeler

DUYURU

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI öğrencilerimizle ilgili olarak, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanan yeni düzenleme aşağıdaki şekildedir:

I. Hazırlık Programını BAŞARIYLA TAMAMLAYANLAR:
• 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bölümlerine başlayacaklardır.
• İngilizce seçmeli dersleri alabileceklerdir.
• İleri İngilizce (veya Mesleki İngilizce) dersini alacaklardır.
• Mezuniyetlerinde Diploma ile birlikte Yabancı Dil Destekli Eğitim Sertifikası alacaklardır.
• Erasmus vb. değişim programlarından yararlanabileceklerdir.
• Yabancı Diller Bölümü tarafından verilecek “Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

II. Hazırlık Programını BAŞARIYLA TAMAMLAYAMAYANLAR:
• 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bölümlerine başlayabileceklerdir.
• Mezun olabilmeleri için Bölümlerindeki zorunlu yabancı dil (İngilizce I, İngilizce II) derslerini alıp başarmak zorundadırlar.
• Son modülde bulundukları düzey için İngilizce Hazırlık Programına Katılım Sertifikası alacaklardır.
• Bu öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlayanların sahip olacakları haklardan yararlanmak isterlerse, 9-10 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak olan Düzey Belirleme ve Yeterlik Sınavlarına girerek başarılı olmak zorundadırlar.

III. Devamsızlıktan kalan öğrencilerin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hazırlık programını tekrar etmeleri gerekmektedir.

IV. İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlayamayan öğrenciler isterlerse 10 Haziran – 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yaz Okuluna başvurabilirler.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı