FSMVÜ | ONLINE FSMEPT FINAL DUYURUSU
ONLINE FSMEPT FINAL DUYURUSU

Değerli öğrencilerimiz YÖK tarafından alınan karar ile birlikte FSMEPT Final’in online olarak yapılacağı belli olmuştu. 15.05.2020 tarihinde Rektörlüğümüzün vermiş olduğu talimatlar ışığında bu duyuruda online FSMEPT ile alakalı sıkça sorulan sorulara cevap verilmiştir.

• Online FSMEPT Final ne zaman gerçekleşecektir?

Online FSMEPT Final’de dilin dört becerisi farklı günlerde öğrenciler üç gruba bölünerek ölçülecektir. Sınav takvimi aşağıdaki gibidir. Sınav giriş bilgileri ve sınavın her bir kısmı için uygulama kuralları ayrı ayrı ileri bir tarihte paylaşılacaktır.

Speaking (25 Puan): 22 Mayıs Cuma (13.00-16.00)

Writing (25 Puan): 27 Mayıs Çarşamba (1. Grup: 13.00 / 2. Grup: 15.00 / 3. Grup: 17.00)

Reading (25 Puan): 28 Mayıs Perşembe (3. Grup: 12.30 / 1. Grup: 15.00 / 2. Grup: 17.30)

Listening (25 Puan): 29 Mayıs Cuma (2. Grup: 13.00 / 3. Grup: 15.00 / 1. Grup: 17.00)

• Online FSMEPT Final’e kimler girebilir?

Aşağıda belirtilen donanımsal şartları karşıladıkları takdirde Online FSMEPT Final’e, halihazırda Upper-Intermediate seviyesi olan tüm öğrenciler ile diğer seviyelerdeki (Intermediate/ Pre-Intermediate/ Elementary) online kurda başarı ve devam şartını sağlamış öğrenciler girebilir. Sınav giriş bilgileri ileri bir tarihte paylaşılacaktır.

• Online FSMEPT Final hangi dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecektir?

Online FSMEPT Final, aşina olduğunuz Zoom ve Google uygulamaları üzerinden gerçekleştirilecektir. Uygulama giriş bilgileri ileri bir tarihte paylaşılacaktır.

• Online FSMEPT Final için ne tür teknolojik gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır?

Online FSMEPT Final’in YÖK tarafından belirtildiği gibi şeffaf ve denetlenebilir olması için sağlanması gereken teknolojik donanımlar aşağıdaki gibidir:

• Güçlü bir internet bağlantısı (Kopmaya karşı yedek 1GB mobil veri)
  • İki adet kamera (Biri yüzünüzü göstermek için sınavı gerçekleştirdiğiniz aygıtın kamerası, öteki ekranınızı ve ellerinizi göstermek için bir telefonun arka kamerası)
  • Bir adet kulaklık (Sadece listening bölümünde kullanılacaktır.)
  • Varsa, donanımsal eksikliklerinizi en kısa sürede tamamlamanız büyük önem arz etmektedir.

• Online FSMEPT Final esnasında teknik aksaklıklar (bağlantı ve donanım problemleri) olursa ne olacak?

Sınav süresince teknik bir sorun ile karşılaştığınızda sınav gözetmeniniz sizi sorununuzla alakalı yönlendirecektir.

• Online FSMEPT Final’e teknik yetersizliklerden dolayı giremezsem ne olacak?

Kısa süreli bir yetersizlik ise (altyapı çalışmaları, planlı elektrik kesintisi, vs…) durumu Bölümümüze (prep@fsm.edu.tr) kanıtlarınızla beraber bildirmeniz gerekmektedir. Kısa sürede çözülemeyecek bir yetersizlikse bir sonraki FSMEPT’e (kaydınız halinde online yaz okulu sonunda veya Eylül ayında gerçekleşecek olan) katılmanız gerekecektir.

• Online FSMEPT Final’in sınav düzeyi, geçme notu ve içeriği nasıl olacak?

Online FSMEPT Final yönergemizde belirtildiği şekilde B2 seviyesinde olup geçme notu 65 olacaktır. Sınav içeriği ise aşağıda belirtilmiştir.

• Online kurda uygulanan speaking sınavları ile benzer içerikler olacaktır.

Writing: Verilen iki yazma konusundan (Opinion & problem solution essay) biri seçilecektir.

• İki adet okuma parçası olacaktır. Açık uçlu sorular olmayacaktır. Online okuma zorluğundan dolayı ilave 10 dakika süre verilecektir.
  • Üç adet yerine iki adet dinleme parçası olacaktır. Açık uçlu sorular olmayacaktır.

• Online FSMEPT Final sonuçlarını nereden öğrenebiliriz?

1 Haziran 2020 tarihine kadar “prep.fsm.edu.tr” adresinden duyurulacaktır.

• Online FSMEPT Final’e girme hakkı elde edemezsem veya sınavdan başarısız olursam ne olacak?

Online FSMEPT Final’e girme hakkı elde edemeyen veya sınavdan başarısız olan öğrenciler online yaz okuluna kayıt yaptırdıkları takdirde, bulundukları seviyeyi alacaklardır. Online yaz okuluna kayıt yaptırmayan öğrenciler ise Eylül ayında gerçekleşecek olan FSMEPT Newcomers’a koşulsuz katılabilecektir. Online yaz okulu tarihleri, ücret durumu ve ölçme-değerlendirme kriterleri ile ilgili detaylı bilgiler ileri bir tarihte paylaşılacaktır.