FSMVÜ | Telafi Yüksek Lisans İngilizce Yeterlilik Sınavı
Telafi Yüksek Lisans İngilizce Yeterlilik Sınavı

Değerli Adaylar,

Teknik aksaklıklardan dolayı sınava devam edemeyen veya giremeyen adaylar için Yüksek Lisans İngilizce Telafi Yeterlilik Sınavı, 6 Temmuz 2021 tarihinde yapılacaktır. Sınav detayları aşağıdaki gibidir:

FSMEPT GRADUATE TELAFİ

TARİH

6 TEMMUZ 2021

SINAV DETAYLARI

Writing:

09:00

Reading:

10:45

Listening:

12:15

*Öğrencilerin sınav için belirtilen saatlerde zoom hesabına giriş yaparak sınıfta hazır bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin duyuruları takip etmeleri beklenmektedir.

** Zoom ID bilgisi aşağıda belirtilmiştir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

SINAVI YERİ : B01 SINIFI
ZOOM MEETING ID: 850-376-2651

YAZMA SINAVI KURALLARI

• Adaylar sınav boyunca geçerli kimlik veya TC kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır.
  • Sınavlara katılabilmek için adayların iki kamera şartını (Biri yüzünüzü göstermek için sınavı gerçekleştirdiğiniz aygıtın (bilgisayar, tablet veya telefon) ön kamerası, öteki ekranınızı ve ellerinizi göstermek için bir telefonun arka kamerası) sağlaması gerekmektedir.
  • Adaylar sınava katılabilmek için kullanacakları her iki cihazdan da aynı kişisel mail adresleri ile Zoom üzerinden oturum açmalıdır. Bu sebepten sınav öncesinde tüm cihazlara Zoom uygulamasının kurulumunun yapılmış olması gerekmektedir. Ad-soyadlarınızı kullanarak sınıfa katılmanız gereklidir. Aksi takdirde, öğretim görevlisi sizi sınıfa kabul etmeyebilir.
  • Tarayıcı olarak Google Chrome kullanılması gerekmektedir.
  • Yazma sınavında kulaklık kullanımı kesinlikle yasaktır.
  • Adayların sınav boyunca mikrofonu açık tutmaları gereklidir. Ses kontrolü öğretim görevlilerinde olacaktır ve gerektiğinde adayları sessize alabilirler.
  • Sınavlarda kullanılacak masanın üzerinde yalnızca yüz görüntünüzü alacak, sınavı yapacağınız aygıtlar (bilgisayar, tablet veya telefon), ekranınızı çekecek aygıtı sabitleyeceğiniz eşya, şeffaf ambalajsız bir su şişesi/bardak ve kimlik olmalıdır.
  • Yukarıdaki talimatlara ilaveten sınav esnasında sınav ekranından çıkan, eklenti kullanan ve gözetmen öğretim görevlilerinin sınav esnasındaki talimatlarına uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Yazma sınavında sınavı erken bitiren aday “gönder” butonuna basıp ““Sınavınız teslim edilmiştir. Sınavdan çıkmak için öğretim görevlisinden izin isteyiniz” yazısını görerek formu gönderdiğinden emin olmalıdır. Öğretim görevlisinden izin isteyerek verilen onayın ardından Zoom’dan çıkış yapabilir. Öğretim görevlisine bilgi vermeden sınavdan çıkış, sınavı terk manasına gelip sınavınızın geçersiz sayılmasına sebep olur.
  • Sınav süresince ihtiyaç molası kullanmak yasaktır.
  • Olası kısa süreli bağlantı problemleri sebebiyle sınav zamanından bir süre önce sınıfa katılmak için bağlantı kurunuz. Sınava 5 dakikadan geç gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

OKUMA VE DİNLEME SINAVI KURALLARI

• Tarayıcı olarak Google Chrome kullanılması gerekmektedir.
  • Dinleme kısmında kulaklık kullanımı zorunlu, okuma ve dinleme kısmında ise klavye kullanımı kesinlikle yasaktır.
  • Sınavlarda kullanılacak masanın üzerinde yalnızca yüz görüntünüzü alacak, sınavı yapacağınız aygıtlar (bilgisayar, tablet veya telefon), ekranınızı çekecek aygıtı sabitleyeceğiniz eşya, şeffaf ambalajsız bir su şişesi/bardak, kimlik olmalıdır.
  • Dinleme kısmında ses dosyasını adaylar kendileri başlatıp bitirecektir. Zaman yönetiminin de sizlerde olduğunu hatırlatır, dinlemeler verilen süre içerisinde bitirilemezse ek süre verilmeyecektir
  • Okuma ve dinleme sınavında sınavını erken bitiren aday “gönder” butonuna basıp “Sınavınız teslim edilmiştir. Sınavdan çıkmak için öğretim görevlisinden izin isteyiniz” yazısını görerek formu gönderdiğinden emin olmalıdır. Öğretim görevlisinden izin isteyerek verilen onayın ardından Zoom’dan çıkış yapabilir. Öğretim görevlisine bilgi vermeden sınavdan çıkış, sınavı terk manasına gelip sınavınızın geçersiz sayılmasına sebep olabilir.
  • Sınav süresince ihtiyaç molası kullanmak yasaktır.
  • Olası kısa süreli bağlantı problemleri sebebiyle sınav zamanından bir süre önce sınıfa katılmak için bağlantı kurunuz ve bekleme odasında (waiting room) sınava kabul edilmeyi bekleyiniz. Sınava 5 dakikadan geç gelen adaylar sınava alınmayacaktır.